Skip to content

Bine ai venit în lume, Trig Paxson Van Palin

mai 20, 2008

Un băieţel cu un cromozom în plus s-a născut în 18 aprilie. Numele lui este Trig Paxson Van Palin şi noua lui casă este reşedinţa guvernatorului din Alaska în Juneau. Mama lui este guvernatorul Sarah Palin, care împreună cu soţul ei Tod, l-au întâmpinat pe Trig ca şi al doilea fiu al lor şi al cincilea copil.

Guvernatorul Palin şi-a pus deja amprenta asupra scenei politice. O vedetă a baschetului în timpul liceului şi regină a frumuseţii, a fost aleasă guvernator în Alaska în 2006. Adeseori este menţionată ca şi potenţial candidat alături de senatorul John McCain. Printre ceilalţi copii ai familiei Palin este şi Track, fiul cel mai mare, care activează în prezent în armata SUA. Mai au trei fiice, Bristol, Willow şi Piper.

Trig a devenit cunoscut cu mult înainte de a se naşte, când cetăţenii Alaskăi au aflat că guvernatorul lor aştepta un copil. Apoi, povestea a devenit mai complicată pentru familia Palin.

În luna decembrie a anului trecut, Sarah Palin a aflat despre copilaşul ei că va avea probabil sindromul Down – doar un singur cromozom în plus.

După cum raporta Associated Press:

Anunţul doctorului din decembrie, când Palin era însărcinată în luna a patra, îi punea în vedere posibilitatea unei schimbări de viaţă şi carieră.

„N-am avut nici o problemă cu celelalte sarcini, aşa că am fost şocată”, spunea Palin.

„Mi-a trebuit ceva timp să deschid cartea primită de la medic despre copiii cu sindrom Down şi încă ceva timp să intru pe internet şi să încep să citesc lucruri despre o astfel de situaţie.”

Când i s-a spus, Todd Palin a răspuns rapid, „N-ar trebui să punem întrebarea „De ce noi?”, ar trebuie să spunem „De ce nu noi?”.

Cuplul nu s-a gândit nici un moment să avorteze copilul. Ceea ce înseamnă că Trig Palin face parte acum dintr-un grup aparte de copii foarte speciali, pentru că în prezent se crede că marea majoritate a copiilor diagnosticaţi cu sindrom Down înainte de naştere sunt avortaţi.

Testele moderne de diagnostic conduc o „misiune caută şi distruge” pentru a elimina copiii consideraţi inferiori, cu dizabilităţi sau cu deformităţi. Unii experţi cred în prezent că până la 90% din sarcinile diagnosticate ca având probabilitatea unui sindrom Down se sfârşesc în avort.

În anul 2005, moralistul George Neumayr comenta: „În fiecare an în America se nasc tot mai puţini copii cu dizabilităţi. Motivul este avortul eugenic. Doctorii şi pacientele lor folosesc tehnologia prenatală pentru a examina copiii nenăscuţi pentru dizabilităţi, apoi folosesc această informaţie pentru a avorta un mare procent din ei. Fără o verificare meticuloasă sau discuţie, o eugenie desemnată să-l înlăture pe cel cu dizabilităţi a devenit un lucru obişnuit.”

Familia Palin a refuzat ideea de a avorta copilul. „Amândoi ne-am exprimat foarte deschis convingerile pro-life” a spus guvernatorul Palin. „Considerăm că fiecare viaţă inocentă are un potenţial minunat.”

Îşi iubeşte băieţelul şi este foarte mândră de el. „Îl privesc chiar acum şi văd perfecţiune,” spunea Palin pentru Associated Press. „Da, are un cromozom în plus. Însă mă gândesc ce este normal sau perfect în lumea noastră?”

Unii moralişti merg până acolo încât susţin că este o „datorie” să avortezi un copil cu diagnosticul Down. Acesta este un atac la demnitatea oricărei fiinţe umane. Faptul că în prezent se nasc atât de puţini copii cu sindromul Down este un semn că America face un pact cu Cultura Morţii.

Trig Paxson Van Palin are un cromozom în plus, doi părinţi iubitori şi mândri, patru fraţi foarte fericiţi şi va aduce bucurie în mod personal în nenumărate vieţi.

Se va confrunta cu provocări unice, dar are o familie iubitoare care le va face faţă împreună cu el. Vor învăţa împreună minunăţia şi frumuseţea unui copil cu sindromul Down şi vor învăţa să vadă gloria lui Dumnezeu pe faţa lui încrezătoare.

Ziua Mamei a anului 2008 este cu adevărat o zi specială în reşedinţa guvernatorului din Alaska. Ce tragedie de nespus că atât de multe cămine au avortat această bucurie.

Bine ai venit în lume, Trig Paxson Van Palin. Existenţa ta sfidează Cultura Morţii şi ne dă tuturor speranţă.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: