Skip to content

Sarcina in adolescenta, in stil holywoodian

august 16, 2008

La inceputul lui Iulie, revista OK! a avut ca articol de prima pagina povestea lui Jamie Lynn Spears si a noului ei bebelus, Maddie. Newsweek a raportat ca revista a platit 1 milion de dolari pentru drepturile de a publica fotografiile cu mama si copilul. Tanara mamica, acum in varsta de 17 ani, apare pe coperta revistei declarand ” A fii mama este cel mai minunat sentiment din lume.” Un numar bun de parinti au fost pe drept vorbind, scandalizati.

Saptamana aceasta, Newsweek a scos un articol care pune la indoiala felul in care Hollywoodul prezinta mamele adolescente. Revista raporteaza ca mamele adolescente au devenit „painea calda din ultima vreme”.

„Multe mame adolescente si adulti care au de aface cu ele se bucura sa vada conversatia cu privire la sarcina in adolescenta fiind deschisa,” explica Newsweek, „Dar spn ei, ca mari portiuni din poveste sunt trecute cu vederea, cum de a aparul burtica aia in primul rand, si cat de greu va fi pentru un adolescent sa creasca un copil.”

Jane Brown de la Universitatea din North Carolina,afirma ca versiunea hollywoodiana a povesti mamelor insarcinate duce lipsa de devotament, contraceptive, si consecinte. Criticii s-au plans ca filmul Juno mentioneaza cuvantul prezervativ „doar” de 2 ori. Presupunerea este clar ca este ca adolescenti pur si simplu vor face sex, si parintii pot sa spere in cel mai bun caz ca o vor face „protejat.”

Mai departe de atat, cuvantul devotament, este cuvantul pe care il foloseste cineva cand nu vrea sa spuna casatorie. A astepta pana la casatorie pentru a intra intr-o relatie sexuala este, la Hollywood, o presupunere de neinchipuit. Adolescenti sunt incurajati sa stabileasca relatii in care sa exite devotament inainte de a avea sex. Ne putem doar intreba ce fel de devotament ar fi pe placut Hollywoodului si al criticilor lui.

In ce priveste consecintele, Hollywoodul in general abandoneaza realitatea cand pretinde sa prezinte programele lor reality. Cultul celebritatii este chiar mai rau.Coperta revistei OK! face ca a fi mama la adolescenta sa para stralucitor si pozitiv. Dar, asa cum o tanara a raspuns reportajului din OK! „Eu am nascut la 16 ani, NU a fost usor, n-am arat radianta si frumosa.”

Si totusi,o astfel de onestitate probabil ca n-ar vinde prea multe reviste. Hollywoodul si industria divertismentului vand versiunea lor a normalitatii asteptarilor adolescentei. Mamicile adolescente sunt, asa cum explica Newsweek „ultima gaselnita care se vinde ca painea calda”. Parinti, ati fost avertizati!!

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: