Skip to content

We Are BACK – Sfarsitul Evolutiei

octombrie 10, 2008

Multumita lui Ted Pope – „we are back.”

Sfârşitul Evoluţiei

Evoluţionistul este încuiat într-o cutie intelectuală din care nu are scăpare.  În mod necesar, teoria evoluţiei este naturalistică – adică totul trebuie explicat în termeni pur naturalistici.  Numai natura poate explica natura şi nu există altă sursă de semnificaţie sau adevăr.  Astfel, în cele din urmă, teoria evoluţiei – şi doar teoria evoluţiei – trebuie să explice totul despre omenire.

Situaţia acesta a fost scoasă în evidenţă într-o conferinţă ţinută recent la University College din Londra de către specialistul în genetică Steve Jones.  Vorbind asupra subiectului ce şi l-a ales, „Sfârşitul Evoluţiei”, Jones a susţinut că evoluţia umană a ajuns la capăt din cauza schimbărilor în sănătatea şi comportamentul omului.

Argumentul acesta este în contrast cu cele susţinute de alţi evoluţionişti, care cer acum omenirii să folosească tehnici şi tehnologii reproductive moderne menite să îmbunătăţească speciile.  Unii merg atât de departe încât susţin că oamenii trebuie să adopte aceste tehnologii şi să dirijeze evoluţia cu scopul de a salva specia de sine însuşi.

Jones este cunoscut pentru cartea sa publicată în 2002, Y: The Descent of Men (Y: Descendenţa Oamenilor) .  În cartea aceea Jones argumenta că bărbaţii sunt un fel de necesitate temporară pentru procesul evoluţiei.  El a minimalizat rolul bărbaţilor la acela de a furniza spermatozoizii.  Masculul există pentru a-şi „fecunda” partenerul.  Doar atât.  Orice altceva trebuie să fie făcut de femele, care oricum vor trăi mai mult.

Acum, Jones susţine că evoluţia omului stă pe loc deoarece unul dintre motoarele schimbării evoluţionare, şi anume mutaţia genetică, este blocat.  Jones a explicat că evoluţia înaintează prin selecţie naturală, mutaţia şi schimbare la întâmplare.  Mutaţia este blocată cel puţin parţial, deoarece tot mai puţini bărbaţi în vârstă au copii.

După cum explică The London Times:

Aceasta este din cauza că divizarea celulelor în bărbaţi creşte odată cu vârsta.  „De fiecare dată când există o devizare a unei celule, există şansa unei greşeli, mutaţii sau erori” a spus el.  „Pentru un taă în vârstă de 29 de ani (vârsta pricipală de reproducere în Occident) sunt 300 de diviziuni între sperma ce l-a produs pe bărbatul respectiv şi sperma ce-o transmite el – fiecare dintre aceste diviziuni având prilejul de a face greşeli.

„Pentru un tată în vârstă de 50 de ani, cifra diviziunilor este cu mult peste o mie.  Astfel, scăderea numărului de taţi mai în vârstă va avea un efect major asupra ratei mutaţiilor!

Profesorul Jones a adăugat: „Odinioară găseai un bărbat puternic ca tată a sute de copii”  El dă de exemplu pe fecundul Moulay Ismail din Maroc, care a murit în secolul al 18-lea şi căruia i s-a dus vestea că ar fi avut 888 copii.

Apoi Jones a continuat să argumenteze că o sănătate mai bună şi o rată crescută de supravieţuire a noilor născuţi au eliminat la rândul lor câteva motoare de mutaţii.  La care trebuie să adăugăm că populaţiile oamenilor sunt atât de diversificate acum, cu modele de căsătorii străbătând de regulă liniile de demarcaţie etnice şi rasiale.  După cum a explicat Jones, „Populaţii mici care sunt izolate pot evolua la întâmplare deoarece genele se pierd în mod accidental.  În lumea întreagă, toate populaţiile devin conectate între ele şi ocaziile unor schimbări întâmplătoare scade.  Istoria se face în pat, dar paturile sunt tot mai apropiate unul de celălalt.  Ne amestecăm într-o masă globală iar viitorul este maro”

Steve Jones a ţinut o conferinţă publică la University College din Londra, dar de asemenea oferă o lecţie mult mai cuprinzătoare despre limitele inerente perspectivei evoluţionare asupra lumii.  Darwinismul trebuie să explice totul – chiar şi de ce unii oameni acceptă teoria evoluţiei iar alţii n-o acceptă.

Teoria evoluţiei nu are cum să explice totalitatea experienţei umane, şi cu atât mai puţin realitatea originii omului.  Evoluţioniştii – dacă sunt consecvenţi – cred că fiecare experienţă umană, fiecare emoţie, fiecare calitate fizică, fiecare speranţă şi fiecare frică este pur şi simplu caracteristică dezvoltată prin mijloace ale selecţiei naturale.

Teoria aceasta este neprietenoasă şi pentru majoritatea americanilor este de neînţeles – şi aşa ar şi trebui să fie.  Perspectiva creştină asupra lumii oferă o istorisire mult mai satisfăcătoare, mai adevărată şi mai de înţeles cu privire la originea şi existenţa omului.

În orice caz, evoluţia omului s-a sfârşit.  Aţi auzit-o de la Steve Jones.

Reclame
6 comentarii leave one →
 1. noiembrie 12, 2008 10:43 pm

  Tragedia e ca pentru unii ca tine nici macar n-a inceput.

 2. roguefilthypunk permalink
  noiembrie 13, 2008 1:51 pm

  teoria chibritului. au fost perioade in istoria omenirii cand speranta de viata era cu mult sub 50 de ani. Si acum in unele tari africane speranta de viata este de 40 de ani.

  Evolutia unei specii nu se termina de dragul nimanui. Simplu fapt ca nu observi tu, in timpul vietii tale, schimbari majore e irelevant. Si eu pot spune ca nu vor mai exista razboaie de acum incolo, pentru ca nu vad motivele pentru care ar putea izbucni un conflict.

  Pentru majoritatea copiilor de gradinita fizica e neprietenoasa si de neinteles. Dar nu majoritatea copiilor de gradinita ne ajuta sa progresam zilnic. Si nici majoritatea americanilor care nu inteleg teoria evolutiei nu salveaza vieti. Majoritatea n-a facut niciodata descoperiri stiintifice. Nu datorita maselor avem azi calculatoare, internet, aparatura medicala, masini, telefoane mobile, avioane cu reactie, submarine, sateliti, rachete, etc.

  Faptul ca un credincios e mai fericit decat un sceptic e la fel de revelant ca si faptul ca un om beat e mai fericit decat un om treaz.

 3. noiembrie 26, 2008 5:02 pm

  Nu stiu de unde aveti voi impresia ca cineva se bucura ca evolutia a incetat. Scriitoarul doar arata ce Steve Jones ( mare proponent al evolutiei) a constatat.

  Eu va inteleg dorinta de a continua sa evoluati si cred ca aveti nevoie (la fel si eu)…

  Vestea buna a Evangheliei este ca e posibil ceva mult mai radical decat evolutia.

  E posibil sa devii o faptura/creatie noua prin credinta in Domnul Isus Hristos (2 Corinteni 5:17). Schimbarea e mult mult mai mare si necesara decat evolutia pe care o poti observa in mii si mii de ani.

  Va doresc la toti aceasta transformare. Dumnezeu o poate face, dar (va avertizez) e nevoie de SMERENIE = umilinta.

  Mandria sta inaintea caderii, si trufia inaintea pieirii.

  Dumnezei inalta pe cei smeriti.

  Many blessings,
  evedyahu

 4. noiembrie 26, 2008 5:03 pm

  Scuze de interziere cu privire la comentarile voastre. Sunt pe drum de mai bine de o saptamana…

 5. decembrie 9, 2008 2:20 pm

  Evoluționismul nu cred că v-a lua sfârșit. Pentru unii cel puțin.
  Pentru niște homo erectuși este principiul certitudinii, motorul care-i pune în mișcare, le animă credința. Credința în știință/rațiune. Prinși în cercul lor vicios homo erectușii aceștia se cred mai presus decât toți, inclusiv mai presus decât cei din afara cercului lor…

Trackbacks

 1. Un cretin omniscient | Logosfera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: