Skip to content

O rugaciune pentru Presedintele Obama

ianuarie 22, 2009

Tatal nostru, Domnul zidirii, Tatal Domnului Isus Hristos : ne rugam astazi cu un sentiment deosebit de urgenta si responsabilitate. Venim inaintea ta sa ne rugam pentru presedintele Barack Obama si pentru cei din noua administratie care acum isi asuma rolurile cu asa de mare responsabilitate.

Stim ca Tu si numai Tu esti suveran, ca Tu domneste peste toate si numai Tu tii timpul in mainile Tale, si ca „1Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului, pe care îl îndreaptă încotro vrea.” Prov. 21:1. Increderea noastra sta in Tine si numai in Tine. Am venit inaintea ca ca un popor care recunoaste nevoia noastra constanta de purtarea ta de grija, intelepciunea si ocrotirea Ta.

Tata, ne rugam astazi pentru Barack Obama cand preia rolul de presedinte al Statelor Unite ale Americii. Ne rugam ca Tu sa iti arati Gloria numelui Tau in vremurile noastre si in zilele acesta, sa faci de rusina intelepcinea celor intelepti sa nimicesti planurile celor aroganti si sa intaresti pe cei ce fac dreptate si traiesc in neprihanire.

Tta ne rugam cu multumiri pentru darul guvenului si harul ordinei civice. Iti multumim pentru ca ne dai conducatori si pentru ca stii nevoile noastre de legi si pentru o viata organizata impreuna. Iti multumim pentru aceasta natiune si binecuvantarile pe care le-ai revarsat peste cetatenii ei. Iti multumim pentru libertatile fara precedent in istorie pe care le avem. Intelegem ca caceste libertati vin cu oportunitati fara precedent.

Doamne ne rugam cu recunostinta pentru bucuria si sarbatoarea care se reflacta pe miliane de fete care nu se asteptau vreodata sa privesca la presedintele Statelor Unite sis a vada o persoana asemenea lor. Tata, iti multumesc pentru ca ai pazit aceasta natiune pana in clipa in care un cetatean africano-american va depune juramantul si va devenii presedintele nostrum. Iti multumesc pentru nadejdea pe care asta a adus-o multora, pentru mandria care reiese din inimile celor care n-au cunoscut o astfel de nadejde si pentru mandria de a fi un popor care a incercat o asemenea durere in mainile concetatenilor lor, pur si simplu numai din cauza culorii pielii lor.  Tata, ne bucuram de fiecare fata in varsta care reflecta o satisfactie asa de mult asteptata si in fiecare fata tanara care exprima o bucurie neinfranata. Fie ca aceasta deschida usa pentru o viziune a rasei si unamitati cu demnitate care reflecta Gloria ta in diferentele noastre, si nu coruperea acestui dar al tau/

Tata ne rugam sa ocrotesti acest presedinte. Ne rugam sa il inconjori pe presedinte si familia lui, impreuna cu toti liderii nostri cu ocrotirea si sustinerea Ta. Fie ca el sa fie ocrotit de orice fapte si intentii rele, si fie ca familia lui sa fie ocrotita de rau si rani.

Ne rugam pentru familia Obama sa stea uniti impreuna in timp ce se muta la Casa Alba sis a aiba parte de mari bucurii in viata de familie. SUntem recunoscatori pentru exemplul pe care Barack si Michelle Obama l-au dat ca parinti. Tata ocroteste fetele acelea scumpe in fiecare fel-incluzand ocrotirea inimilor lor pe masura ce il vor vedea deseori pe tatal lor criticat sau cand el este departe de ele in misiunile statului. Fie ca anii lor la Casa Alba sa ii aduca pe toti impreuma mai mult.

Tata ne rugam pentru siguranta si ocrotirea acestei natii, chiar pe masura ce noul presedinte se aseaza in pozitia sa de Comandant Suprem. Stim ca Tu si numai Tu poti sa fi apararea noastra. Noi nu ne punem increderea in caii si carele noastre, si ne rugam ca tu sa dai acestui presedinte intelepciundea de a implinii aceasta responsabilitate vitala.

Tata dai intelepciune in fiecare dimensiune a acestei vaste responsabilitati. Dai intelepciune in a avea de aface cu griza financiara globala si cu problemele complexe si intortocheate si provocarile de acasa si de peste granite. Die ca el sa inspire aceasta natiune la o mai inalta viziune a vietii noastre commune impreuna, la un standard mai inalt in justitie, neprihanire, unitate si datoriile cetatenesti.

Tata ne rugam ca Tu sa schimbi inima si mintea acestui presedinte in ce priveste problemele de preocupare urgenta. Suntem asa de recunoscatori pentru darurile si talentel sale, pentru intelectul si puterea sa de influenta. Tata, apleaca-I inima sa vada demnitatea si sanctitatea ficarei vieti uname, de la conceperea ei pana la moartea ei fireasca. Tata, calauzeste-l sa vada avortul, nu ca o problema a drepturilor restranse, ci ca o incalcare criminala a dreptului la viata. Fie ca el sa ajunga sa vada ca fiecare viata avortata ca o violare a demnitatii umana si fiecare avort ca o pata scarboasca pe martiria morala a acestei natiuni. Fie ca el sa se dedice pe sine la a ocrotii fiecare viata umana in fiecare statiu de dezvoltare al ei. El s-a declarat ca un aparator energic al drepturilor avortului si ne temem ca alegerea asta va duce la moartea nenumarata  a nenascutilor. Pazeste-ne de raul acesta de negrait, ne rugam. Mai mult, ne rugam ca tu sa aduci domnia avortului la sfarsit pentru ca tu esti aparatorul celor fara aparare!

Tata, fie ca acest presedinte sa vada ca demnitatea umana este nedeterminata atunci cand embrionii umani sunt distrusi in numele progresului medicinei si fie ca el sa vada casatoria ca o institutie care este vitala pentru supravietuirea oricarei civilizatii. Fie ca el sa pazeasca acest drept si bun. Tata, schimba-I inima acolo unde trebuie schimbata, si da-I hotarare acolo unde inima lui este dreapta inaintea Ta.

Tata, cand suntem pusi fata in fata cu zile grele – cand ne aflam in pozitia in care constinta noastra ne cere sa ne impotrivim presedintelui in limitele rolurilor noastre de cetateni-fie ca tu sa ne dai calauzire sa facem asta cu un duh adecvat, cu o atitudine adecvata si cu argumente convingatoare. Fie ca noi sa invatam din nou cum sa confruntam fara sa demonizam sis a ne opunem fara sa abandonam speranta.

Tata, suntem constienti ca fiitorul nostra este in mainile Tale si suntem deprlini constienti ca doar Tu vei judeca natiunile. Multa responsabilitate este investita acum in Barack Obama, si multe vor fi cerute de la el. Fie ca noi, cetatenii credinciosi, sa implinim ceea ce Tu ceri de la noi. Chiar in tim ce ne rugam acum iti cerem sa pazesti acest presedinte sis a ii schimbi inima, ne rugam ca biserica Ta sa fie ocrotita si ca tu sa ne schimbi inimile dupa voia ta perfecta.

Tata, ne rugam aceste lucruri in numele Domnului nostrum Isus Hristos, Cel ce domneste in veci si Regele viitor, Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul. El si doar El poate mantuii, a Lui este imapratia in veci de veci. Mai presus de toate, fie ca numele tau mare sa fie laudat! Amin

Crestinii sunt mai intai de toate cetatenii imparatiei cerurilor. Urmasii lui Hristos nu cunosc  nici o supunere de rang supreme fata de un gurvern sau autoritate pamanteasca. TOtusi, biblia ne invata clar ca Dumnezeu ne-a dat darurile legii, guvernului, si autoritatilor superioare pentru binele nostrum. Noi suntem invatati sa ne rugam pentru „domnitorii si dregatori” sis a fim credinciosi in a ne ruga „pentru ca sa traim in liniste si pace plini de lauda si respect fata de Dumnezeu” 1 Tim. 2:2

In timp ce Barack Obama se pregateste sa depuna juramantul sis a devina cel de al 44 lea presedinte al Statelor Unite, crestinii ar trebui sa se gandeasca despre cum sa se roage pentru noul presedinte. Eu fac rugaciunea aceasta ca loc de inceput, pe masura ce vedem inaugurarea celui de al 44-lea presedinte impreuna.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: