Sări la conţinut

„Acum lucrurile s-au intors pe dos!”-Revolutia morala in perspectiva ampla

ianuarie 25, 2011

Aproape ca iti taie respiratia pagina despre revolutia morala de acum care transforma culturile vestice si uluieste credinta. In cursul unei singure generati, moralitatea sexuala care a supravietuit mii de ani, cedeaza in fata unei intelegeri morale cu totul diferite. Luati doar in considerare cuplul din Marea Britanie care au fost gasiti vinovati recent, de discriminare pentru ca ingaduiau doar cuplurilor casatorite sa imparta acelasi pat in hotelul lor micut. Peter and Hazelmary Bull detin o pensiune in Cornwall.

In Septembrie 2008, un cuplu de homosexuali au cerut o camela cu pat dublu si au fost refuzati de catre familia Bulls. Cuplul a actionat in judecata, iar saptamana asta un judecator a hotarat ca familia Bulls este vinovata de discriminare sunt legea egalitatii din 2007. Veea ce face ca acest caz sa fie in mod deosebit de tulburator este natura deciziei judecatorului.

Judecatorul Andrew Rutherford a decis ca familia Bulls trebuie sa sacrifice convingerile lor crestine daca intentioneaza sa aiba o pensiune. Doamna Bulls s-a adresat curtii ” Noi acceptam ca Biblia este cuvantul viu si sfant a lui Dumnezeu si ne straduim sa il urmam pe cat ne sta in putinta.”

In cazul acesta specific, asta a insemnat ca familia Bulls sa restrictioneze cazarea in camerele cu pat dublu doar cuplurilor casatorite. Ei au aplicat aceasta politica indiferent de orientarea sexuala- lucru recunoscut si de judecator. Totusi, judecatorul Rutherford a afirmat: ” Este inevitabil ca astfel de legii sa se intersecteze si sa taie profund in crezurile indivizilor din sectioune ale societarii, pentru ca ele reflecta atitudinile si moralitatea prelevanta in momentul legiferariil lor.” Afirmand schimbarea subita a moralitatii publicului cu privire la homosexualitate, judecatorul a comentat : „Aceste legii au fost date pentru datorita schimbarilor in atitudinile sociale. Standardele si principiile care ne guveneaza comportamentul care au fost acceptate fara indoiala intr-o generatie, pot sa nu mai fie acceptate de urmatoarea.” Mai mult ” Este un exemplu foarte clar despre cum atitudinile sociale s=au schimbat de-a lungul anilor, pentru ca nu cu mult in urma aceste crezuri ale acuzatilor, ar fi fost acceptate ca fiind normale de majoritatea societatii.

Acum lucrurile sunt pe dos” Judecatorul, care este el insusi un membru de influenta in biserica Anglicana, a acceptat ca pozitia familiei Bulls cu privire la casatorie este „una de crezuri perfect ortodoxe si crestine in ce priveste sfintenia casatoriei si pacatosenia homosexualismului”. Far, acele crezuri trebuie sa cedeze in fata noilor mandate culturale ale non-discriminarii. Acesta este logica legala care a manat renuntarea ONG’urilor americane si britanice la munca din sectorul asistentei maternale si adoptiei. Acum, probabil ca familia Bulls vor inchide pensiunea lor sau vor iesii din afacere prin alte mijloace. The Telegraph (Londra) avertiza: „Dreptul de a avea crezuri religioase si de a actiona in conformitate cu credinta unui individ, este pusa in opozitie cu dreptul de nu fi ofensat- si iese in pierdere. Aceasta este o tendinta descurajanta in societatea libera.”

Andrew Brown, un editorialist la The Guardian ( Londra), a avertizat crestini conservatori ca lumea s-a schimbat, atat legal cat si moral. Adevarata bomba plasata in decizia judecatorului Rutherford este propozitia urmatoare: „Oricare ar fi fost pozitia in secolele trecute nu mai este cazul, ca legile sa tina cont si sa reflecte in mod automat pozitia Iudeo-Crestina.” Fara indoiala ca aceasta logica prinde radacini rapid in cercurile legale, aratand catre restrictiile severe ale drepturilor crestinilor de a-si trai viata in conformitate cu propriile convingeri.

In acelasi timp, acesta decizie slujeste ca un alt semn al vitezei cu care are loc aceasta revolutie morala in jurul nostru. Atunci cand judecatorul Rutherford a spus ca consensul moral este acum „pe dos” a scris aceasta revolutie in lege. Regrelatul, Maurice Cowling, unul dintre cei mai semnificanti intelectuali ai seculului 20 din Marea Britanie, a argumentat ca atunci can influenta asupra publicului a crestinismului scade, spatiul lasat va fi umplut dar nu cu ceva intr-adevar secular. In schimb o noua religie va lua locul crestinismului.

In cazul acesta, aceasta noua religie este anarhia sexuala. Judecatorul in mod explicit a recunoscut faptul ca familia Bulls va fi silita sa actioneze impotriva proriei lor constiinte pentru a se conforma deciziei curtii, si ca convingerile familiei Bulls reprezinta norma pentru societatea britanica, chiar si in vremurile recente. Alimentata de acesta decizie, revolutia morala isi continua marsul!

3 comentarii leave one →
 1. necula permalink
  martie 5, 2011 1:41 pm

  Si credinta s-a intors pe dos,nu se mai crede intr-UN SINGUR DUMNEZEU ,ci in 3 ATOTPUTERNICI [ trinitate ].
  Asa s-a ajuns la IDOLATRIE.
  Pace

 2. martie 29, 2011 3:03 pm

  Vă felicit pentru inițiativa de a traduce articolele lui R. Albert Mohler în limba română. Am adăugat blogul dvs. la blogroll-ul site-ului meu.

Trackbacks

 1. Trebuie să scriem corect gramatical pe bloguri? (2) « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: